#Månresan avsnitt 65: Vad jag ser runt hörnet
Det här avsnittet börjar med ett tidigt morgonmöte i Uppsala med Uppsala Stadsteater, en kund som varit med på Månresan ända sedan starten för 5 år sedan. Sådant gör alltid att jag börjar reflektera över allt som hänt under årens lopp, och hur snabbt tiden faktiskt går. Det är slående hur mycket erfarenhet och kunskap iGoMoon lyckats samla på sig sedan vårt första projekt 2012.
Tillbaka år 2012 var det ofta så att våra kunder projektledde oss, istället för tvärtom. Då inser man hur viktigt det är att man som leverantör kan kliva in och visa hur mycket erfarenhet och kunskap man faktiskt har. Man måste få kunden att känna sig trygg nog att släppa kontrollen, så att man själv kan hålla i taktpinnen.
Vi åker vidare till ett nykundsmöte på eftermiddagen där jag börjar fundera över all den potential som bara rinner iväg på grund av att många företagsledare tyvärr är totalt ointresserade av digital utveckling. Detta är ett problem eftersom det leder till att ambitiösa medarbetare på exempelvis marknadsavdelningen inte får något genomslag internt. De upplever att det är svårt att få till stånd förändringsarbete, och väljer istället att gå vidare till en arbetsplats där deras förslag och initiativ uppskattas. Allting grundas i företagskulturen. Så enkelt är det faktiskt.
Jag hade ett intressant samtal med en vän för några veckor sedan. han sa: "-Mattias vad är det du ser runt hörnet? Jag vet att du inte kör 60 avsnitt utan att du ser något som andra inte ser..".
Jag ser möjligheten att bygga ett starkare varumärke via vloggen. Fokuserar jag på det så kommer jag att vinna. Jag har inte alltid något att säga. Men jag dokumenterar. Det innebär att avsnitt 61 ser lika ut som avsnitt 21. "Welcome to my world". När människor kommunicerar innehållet så bygger du relationer som stöttar affären långsiktigt.
Så vad är det jag ser runt hörnet? Jag ser att jag bygger business, skapar försäljning. Försäljning förändras, frågan är om du förändras?
Allting grundas i företagskulturen. Så enkelt är det faktiskt.Mattias Grönborg